Sidor

fredag 9 augusti 2013

Tour of jämtland...

Detta års Tour of jämtland slutade tyvärr med krasch för min del. Fick vara med halva tävlingen men inte mycket mer.

Men är det någonstans detta skulle hända så var det igår. Jag skulle tippa på att ca 60 pers var inblandade och det var rätt galet alltihop. Det konstiga var att detta skedde på det mest lättåkta partiet, på den bredaste vägen, i det minst avgörande skedet på hela etappen! Riktigt onödigt. Jag var otroligt taggad på att få visa vad jag kan uppför men nu hann jag inte ens dit. Fösta timmen snittade vi 48 km/h och jag vet inte varför klungan var så spänd igår.


Första etappen började annars med ett helt okej lopp där jag blev 46:a ca 20 sek efter det som var kvar av klungan. Kriterium är som ett GP fast oftast lite längre. Det här var på 72 min så de sista 10 min var lite småjobbiga. Eller ja, allt var väl rätt småjobbigt. Tävlingen hamnar på andra plats över de jobbigaste jag kört. Det matchar inte tidaholm GP:s första 20 minutrar men det var ingen lek. Det som dödade mig var kantvinden över bron. Kände mig bra i mål-"backen" men resten var mest obehagligt. Efter 50 min började jag släppa taget och efter 55 min var jag helt avställd av tätklungan om man bortser från utbrytningen på 3 pers. Jag blev då ikappkörd av ett ca 10 man stort gäng och vi lyckades hålla ihop loppet de resterande 10 min. Jag avslutade rundan med att plocka hem den prestigefulla spurten om 46:e platsen.

Förutom den lilla vurpan har tävlingarna här uppe varit fantastiska. Bra kvalité rakt igenom. Hoppas jag får komma tillbaka nästa år.

Just nu sitter jag och försöker läka min kropp. Cykelvasan närmar sig och den vill man ju inte missa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar