Sidor

tisdag 4 september 2012

Svanesund 3 dagars

Nu var det bara en tävlingshelg kvar. Svanesund blev väl ganska lyckat ändå, inte resultatmässigt men det var jäkligt kul som alltid.

Första etappen är prologen uppför en backe på 1 km med en nedförsbacke i mitten. Försökte trycka på som fan, men jag klarar inte av såna här korta prologer. Får liksom inte ut så mycket fart på så kort tid.... 96:erna hade i alla fall inga som helst problem med den. :)

Resultat

etapp 2 GP:

Här var jag mycket laddad, hade som mål att vara jobbig och stöta i backen och försöka gå loss även om det är svårt på den här banan som består av en liten backe följt av en lång nedförsbacke. Vi körde ganska fort och formen var ganska bra. Jag var iväg ett varv själv och ett varv med Lucas Eriksson, tyvärr så började han att stöta nästan direkt så vi båda blev tillslut inkörda med 1 eller 2 varv kvar! 42.5 km/h i snitt och loppet slutade i spurt där jag åkte in sist som vanligt.

Resultat


Etapp 3 Tempo 20k:
Ganska sega ben på kvällen! Målet med etappen:

- Vinna över benny
- Inte bli inkörd av Pontus.
- Ha högt snitt.

Med en tempohjälm i Äppelbo och fladdrig Svealandsmästartröja hade jag lite handicap inför etappen, men jag brydde mig inte så mycket om det i alla fall.

Efter ca 7 km kommer den där Pontus K som en komet bakifrån. Jag själv har kört in personen framför och känner mig inte allt för dålig förstod jag att han var segerkandidat direkt. Försökte få ut så mycket som det gick men i mål var man ändå inte riktigt död. Ska fixa till det till nästa säsong....

I mål var jag 10:a och 2.23,5 min efter vinnarPontus, tiderna var ganska tighta så med lite extra gadgets kanske det gått lite bättre men vad gör det...

Resultat


Etapp 4 Linje 90k:

Den här dagen var blöt. Och det var inte så jättevarmt i starten heller....

Eftersom jag låg ganska långt bak i resultatlistan var det bara attacker som gällde idag, fast jag hade inte riktigt räknat med så jävla mycket utbrytning kanske. Redan på varv ett av 5, får jag lust att sticka i backen. Benen var grymma och då kan jag inte hålla mig. Nästkommande varv låg jag själv i 18 km. Det var ganska jobbigt och jag blev inkörd strax innan backen på varv 2. I backen sticker Höög iväg, men ingen gör något. Jag bestämmer mig lite sent för att sticka, så det var bara att tugga på igen! På krönet kommer jag ikapp Höög och sen går det i ett jäkla tempo i 20 km. Vi har då ett rätt stort antal motståndarlag bakom oss som vi vet kommer köra som fan, så det var bara att ligga i 45 som gällde. Men på varv 3 blir vi inkörda. Och nu är klungan i princip halverad. Och NU tar jag det lite lugnare och känner mig lite trött. Men efter en stund börjar benen bli pigga igen, när katastrofkrampen slår till igen.... Jag försöker dricka upp allt vatten och sportdryck jag har men det spelar ingen roll och strax innan 3:e varvning är det bara att gå av cykeln... Rätt stor besvikelse men måste gå vidare och hitta lösning NU.   

Results

1 kommentar:

  1. Krampen - kolla lite vad du har för värden när det gäller mineraleroch salter. Typ magnesium m.m.
    Själv kör jag numera bara med vatten + Resorb vätskeersättning och det funkar fint.
    Kör hårt!

    SvaraRadera