Sidor

torsdag 2 juli 2015

Tour du Ronnais

Kommer jag om allt går som det ska till start till imorgon kväll. Depart är cykelstaden Roanne belägen i region Rhone Alpes västra delar med dess gröna runda kullar och berg. Förutom den fina naturen finns också här ett hederligt gammalt katergori DN1 lag i cykel med namnet CR4C Roanne om jag inte minns fel. Det är ett sånt där team som tål att åldras, och som vi svenska cyklister bara kan drömma om i dagsläget tyvärr. För att få lite perspektiv på det hela arrangerar klubben fyra cykelarrangemang innehållande sju starter för cyklister med kategori 1-4 licens i Frankrike vilket i stort sett täcker det svenska elitfältet nivåmässigt.

Nåja. Tävlingen inleds imorgon med en hemsk prolog på ca 4 km. Därefter rullar programmet på med ett kortare kuperat linje på lördagen för att sedan avslutas på söndag eftermiddag först med "contre la montre" på 14 km (detta kommer med 100% säkerhet genomföras på linjecykel för mig vilket alltid är motiverande) och sedan ett till lite backigare linjelopp på eftermiddagen. Tjohooo!!!

Startlista deltagande lag:

DN1
 CR4C ROANNE…Rhône-Alpes
 SCO Dijon…Bourgogne
 ECSEL…Rhône-Alpes
CC Etupes    Franche-Comté
 Team Pro-Immo … Auvergne
SOJASUN Espoir…Bretagne

DN2

 Charvieu Chavagneux CI…Rhône-Alpes
 Bourg en Bresse…Rhône-Alpes
 VC Caladois…Rhône-Alpes
 Martigues Sport Cyclisme …Provence Creuse Oxygène
 AC Besançon…Franche-Comté
DN3
UC Aubenas…Rhône-Alpes

Hors DN

 UC Monaco
 UCI…Centre Mondial du Cyclisme

Equipes étrangères

 Belgique..CROFORD WPGA Cycling
 Belgique…EFC-ETIXX
Belgique..Profeil united cycling Team

Det här ser ut att bli lite svettigt minst sagt. "Hours DN" (utanför nationell division) betyder att vi är ett utländskt lag med fransk licens. "Equipes étrangères" antar jag är inbjudna lag utan fransk licens som säkert inte alls sugna på att inte cykla fort i helgen. 

Ett stycke banprofil av söndagens linjeetapp

Jag hoppas väl först och främst på att kunna genomföra detta etapplopp utan att halvt ha ihjäl mig själv. Sedan skulle det såklart vara kul att sitta med i en utbrytning också... Frysa ska vi i alla fall inte behöva göra överhuvudtaget då prognosen pekar på höga 30 grader i stort sett hela helgen. Tur att vi har så bra langningsorganisation i Monaco!

Rapport dyker upp här i nästa vecka så håll ut!!!      

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar