Sidor

tisdag 20 januari 2015

Teampresentation + dagens träning

Bild från gårdagens teampresentation @TheBikeShopMonaco. Foto: Guillaume Masson  
Då var vi officiellt presenterade inför stundande säsong. Hela proceduren tog minst 2 timmar och jag hann både vara med på massor av bilder, bli intervjuad på italienska i TV utan att förstå frågorna samt äta en massa god mat. Fint ska det vara. Champagne av högsta klass, ostron, risotto "frutti di mare", löjrom och en massa andra små "tilltugg" fanns att tillgå.

Foto: Guillaume Masson  

Det är väl först nu som man börjar förstå omfattningen av projektet och jag är ganska djupt imponerad av organisationen med dess sponsorer mm. Det är Philippe Gilberts cykelaffär (TheBikeShopMonaco) som levererar våra BMC-cyklar samt service till årets säsong. Hem fick jag med en drös med vinterkläder för cykel, en fin ryggsäck, hjälm, glasögon + en civil vinterjacka från vår finsponsor Ekoi!

Idag invigde jag 2015 års teamkläder på bästa sätt, jag plågade mig själv i en backe alldeles för lång tid. Körde backen i Dolceaqua som uppvärmning och begav mig sedan med ångestblandade känslor ner för backen som dagen till ära skulle få plåga mig. Verrandi heter den på STRAVA. 4,5 km lång/ 8% snittlutning. En riktigt brytarbacke. Senast jag vågade ta mig an denna backe var i augusti med broder bergsgetsErik, han var en riktig jävel den gången och den rackarn ställde av mig med 8 sek som tack för dragjobbet. Dragjobbet den gången landade på 346 watt (5,4 w/kg) i de 16 min och 15 sek som det tog då.

Idag öppnade jag stenhårt för att ha lite till godo när backen planar ut efter 1/3. Tyckte jag lyckades följa planen nästan till 100% men benen var väl inte sådär helgrymma. Kändes varken bra eller dåligt. Efter toköppningen och platten gäller det bara att härda ut. Tappade som vanligt en hel del effekt på de plana partierna. Lyckades förvånande nog även göra en stark avslutning trots att jag i stort sett var spyfärdig redan efter 5 min. Tiden stannade på 16,20 min. Snitteffekt 349 watt vilket är mer än godkänt i dagens skick. Sammanfattning: Högre effekt, sämre tid. Så kan det vara ibland beroende på hur man disponerar. Kan tänka mig att hala kurvor i kombination med lägre temperatur kan ligga bakom lite av tappet, men framför allt kan det skilja sig var man väljer att lägga sin effekt. Du vinner tex mer på att trycka höga watt där farten är som lägst och vice versa.Formen är där den ska vara och jag känner mig lugn inför säsongen som kommer. Det här har jag väntat på länge!

  
     

2 kommentarer:

  1. Tack Stickan! Och tack för ditt arbete i ungdomssektionen när jag som nybörjare för första gången tog mig an cykeln. Viktigt!

    SvaraRadera